Cascada Cailor

Dacă ajungi în Maramureș, trebuie neapărat să vizitezi Cascada Cailor. Este cea mai mare cascadă din țară, dar și una dintre cele mai importante atracții turistice din Maramureș. Apropo de faptul că este cea mai mare din țară, este interesant de reținut că are în jur de 90 de metri înălțime. Poți să ajungi la Cascada Cailor cu telescaunul din stațiunea Borșa. Acesta te va duce până aproape de cascadă, urmând să faci pe jos o plimbare de câteva minute, până la baza cascadei. Pentru a ajunge la Cascada Cailor poți să alegi varianta unei drumeții, pe un traseu montan bine marcat, care pleacă tot din stațiunea Borșa. Nu trebuie să îți fie frică să te încumeți la o astfel de aventură, pentru că traseul este unul ușor și accesibil, inclusiv pentru copii.

        Cimitirul Vesel din Săpânța

Cimitirul Vesel din Săpânța

Cimitirul Vesel din satul Săpânța este probabil cel mai vizitat loc din Maramureș. Se pare că acest loc atrage anual un număr impresionant de turiști. Nici nu e de mirare! Lăsând la o parte faptul că acest obiectiv turistic este un cimitir, ne axăm pe a doua să denumire: vesel. Ideea de "cimitir vesel" i-a aparținut lui Stan Ion Pătraș, care s-ar fi inspirat din cultura dacilor. Aceștia vedeau moartea ca pe un eveniment vesel, contrar culturii populare, care consideră că moarte este cel mai trist eveniment din viața omului. Pentru că moartea să fie privită ca fiind un eveniment vesel, Stan Ion Pătraș a găsit ideea de a sculpta fiecare cruce din stejar. Apoi se pictează într-o nuanță specială de albastru, care se găsește la toate crucile din cimitir și care acum este cunoscută sub de numirea de "albastru de Săpânța". Totuși, unicitatea este dată de versurile personalizate de pe fiecare cruce și un tablou al persoanei decedate, care ilustrează o trăsătură de caracter a acesteia. Pe foarte multe cruci pot fi găsite greșeli de ortografie și punctuație, sunt folosite regionalisme sau cuvinte arhaice. Acestea însă oferă autenticitate cimitirului. Una dintre cele mai cunoscute și faimoase cruci din cimitir este cea a fondatorului său, care a murit în 1977.

Mocănița

Sunt multe obiective turistice în Maramureș, însă de departe una dintre cele mai căutate este mocănița. Călătoria cu acest tren cu adevărat special începe în localitatea Vișeul de Sus. Întreaga călătorie, dus-întors, prin Munții Maramureșului, până în localitatea Paltin, durează de obicei în jur de 5 ore. În tot acest timp, trenul circulă încet, purtându-te prin locuri sălbatice, prin inima pădurilor, acolo unde nu prea des ajunge picior de om. Locomotiva cu aburi trage după ea câteva vagoane, din care unul este descoperit, potrivit pentru vreme caldă și aer curat de munte. Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că locurile în mocăniță sunt limitate. Dacă vrei să faci turul cu mocănița trebuie să îți cumperi bilet online, pentru a te asigura că numărul biletelor nu se epuizează în gară.

  Mănăstirea Bârsana

Printre obiectivele turistice din Maramureș se număra și Mănăstirea Bârsana. Situată pe Valea Izei, Mănăstirea Bârsana este un colț de Rai, format dintr-un complex de clădiri tradiționale maramureșene. Că obiectiv turistic, Mănăstirea Bârsana este un loc foarte ofertant. În primul rând pentru ca privirea îți va fi acaparată de peisajul de poveste: clădiri poziționate între dealuri, cu multe flori și vegetație. Lânga Turnul-Clopotniță pe sub care este intrarea, vei găsi o hartă a mănăstirii. Lasă-te ghidat de aceasta și vizitează fiecare loc marcat. Te va surprinde Muzeul, Casa Voievodală, Altarul de Vară, Stăreția și Biserică, construită pe două nivele. În cadrul Muzeului de Icoane vei găsi icoane foarte vechi, pictate pe lemn, articole de îmbrăcăminte specifice portului local și mobilier tradițional.

0747 076 935

0750 454 888

Strada Principală 259, Desești 437135

Adresă

Contact

pensiunea_irina@yahoo.com

 

Meniul

Obiective Turistice

Urmariți-ne

 

Obiective turistice

Obiective turistice deosebite

1. Biserica de lemn Cuvioasa Paraschiva Desești - UNESCO
2. Cimitirul Vesel de la Săpânta
3. Excursii cu bicicleta sau căruță pe Drumul Moștenirii Maramureșene - Green Way
4. Mănăstirea Bârsana
5. Mănăstirea Peri (cea mai înaltă construcție de lemn din lume)
6. Porțile MARAMUREȘENE din lemn pe Valea Mârei, Valea Izei și Valea Cosăului
7. Bisericile de lemn din circuitul UNESCO
8. Meșteri populari
9. Cascada Cailor -Borșa
10. Mocănița - Vișeu de Sus
11. Atelierul de ceramică din Săcel
12. Memorialul Durerii din Sighetul Marmației
13. Muzeul etnografic din Sighetul Marmației
14. Muzeul satului în aer liber din Sighetul Marmației unde veți găsi adevăratul Maramureș
15. Stațiunea Balneoclimaterică Ocna Șugatag - cu ape sărate (concentrație de peste 70% sare)
16. Schi la pârtiile din zonă: Cavnic, Mogosa, Suior, Izvoare
17. Pescuit sportiv de păstrăv în ape repezi de munte, pe Valea Marei
18. Parcuri de aventură  în apropiere: Jungle Park Izvoare, Jungle Park Cavnic

 Băile din Ocna Șugatag

Localitate plasată în centrul Maramureșului istoric, Ocna Șugatag este un alt loc care merită vizitat, odată ce ajungi în Maramureș. Specifice acestui loc sunt băile cu apă sărată. În localitate există mai multe locații cu apă sărată, însă în 3 dintre ele salinitatea este mai ridicată. Este vorba despre vechile băi balneoclimaterice, Complexul Turistic Lacul Sărat și Complexul Turistic Holiday. Apa sărată din Ocna Șugatag este benefică în probleme ginecologice, dermatologice și mai ales reumatice.